موسسه خیریه علی و حسین همدانیان

نقض شائبه حبابی بودن سهام قندی ها از زبان بازیگر نقش اول صنعت قند

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری همدانیان، استراتژی های خود را در بازار سرمایه و سهام قندی ها تشریح کرد.

محمد معتضدی در گفت و گو با بورس 24 با اشاره به این که شرکت سرمایه گذاری نور همدانیان از انتهای سال 87 فعالیت رسمی خود را در بازار سرمایه آغاز کرده است ،گفت :بدنه جوان و چالاک این شرکت و نیروی های متعهد و متخصص باعث شده است که این شرکت به سرعت جای خود را در بازار سرمایه باز کند و نام خود را در بازار مطرح سازد .این شرکت در صنایع مختلف بورسی فعال است و در سال گذشته 40 درصد سود خود را از شرکت های معدنی کسب نموده است.در حال حاضر پرتفوی شرکت شامل سهامی می باشد که مواد اولیه خود را از بازار داخلی تامین می کنند و نرخ فروش آن ها با قیمت دلار رابطه دارد و نیاز مصرف داخلی کشور بیش از تولید است ،که از آن جمله می توان به صنایع مواد غذایی و فلزات اساسی اشاره داشت. در حال حاضر 40 درصد سرمایه شرکت نقد است و منتظر فرصت مناسب برای خریدهای جدید هستیم .

 

 

این حقوقی فعال در بازار سرمایه افزود:وضعیت سود آوری شرکت در 6 ماهه اول سال مطلوب بوده است و موفق به پوشش 70 درصدی سود خود شده است که امید می رود با همت نیروهای متخصص بودجه اعلامی شرکت با تعدیل مثبت مواجه شود .

وی این شرکت را وابسته به موسسه خیریه همدانیان دانست و گفت:موسسه خیریه همدانیان در سال 1344 در شهر اصفهان تاسیس شده است .این خیریه توسط برادران همدانیان که فرزندان مرحوم محمدرضا همدانیان بودند، تاسیس شده است .50 درصد درآمد خیریه طبق وصیت نامه مرحوم همدانیان صرف امور مختلف خیریه می شود و 50 درصد برای توسعه شرکت ها در موسسه باقی خواهد ماند .2 شرکت بورسی قند نقش جهان و سیمان اصفهان هم از دارایی های بورسی این موسسه است.

معتضدی افزود:موسسه همدانیان علاوه بر حضور در بازار سرمایه ،در بحث بازرگانی ،تولید بتن و سیمان،تولید و پخش شکر،ساختمان ،نساجی ،کشاورزی و دامپروری ،حمل و نقل نیز فعالیت می کند و خوشبختانه با درایت مدیران همه شرکت های زیر مجموعه موسسه خیریه سودده هستند، حتی نساجی همدانیان.افزون بر این،قند نقش جهان اولین تولید کنند شکر رنگی ،شکر قهوه ای وشکر مورد استفاده در صنایع دارویی می باشد .شکر نقش جهان از بالاترین کیفیت در ایران برخوردار است و مشتریان وفاداری دارد .

 

 

وی در مورد پی.بر.ای غیر معمول شرکت های قندی گفت :مفهوم پی.بر.ای بسیار پیچیده تر از ظاهر ساده آن است .معامله گر برای اینکه بتواند در مورد پی.بر.ای یک شرکت اظهار نظر کند، باید بتواند حداقل سود دو سال آینده یک شرکت را برآورد کند .سال گذشته زمانی که ما قند مرودشت را خریدیم 10 تومان سود اعلامی داشت و قیمت آن 250 تومان بود .در آن زمان پی.بر.ای این شرکت به نظر 25 بود اما با گذشت 10 ماه از خرید ما شرکت سود 145 تومانی اعلام کرد و مشخص شد که قیمت 250 تومانی آن روز پی.بر.ای 1.7 داشته است .اما در آن زمان قیمت “قمرو” دیگر 250 تومان نبود و به بالای 1000 تومان رسیده بود .این مسئله اکنون برای خیلی از سهام این گروه در حال رخداد است .تحلیل گران تحلیل کرده اند و سودهایی را برای این شرکتها به دست آورده اند که اگر رخ دهد در آینده توسط شرکتهای تولیدی قند و شکر به بازار اعلام می شود و آن زمان می توان دید که کدام تحلیل گر به پیش بینی خود دست یافته است و کدام تحلیل گر شکست خورده است و این تنها یک پیش بینی است نه پیشگویی .بر این اساس،برای به دست آوردن سود بیشتر مطمئنا معامله گر باید ریسک بیشتری کند که البته این ریسک باید معقول و متناسب با بازده انتظاری باشد.

مدیر عامل سرمایه گذاری همدانیان ادامه داد: سال گذشته دولت سهم خود را از بازار شکر به بخش خصوصی واگذار کرد و موسسه همدانیان اولین شرکتی بود که موفق به کسب قسمتی از این سهمیه شد و بعد از موسسه همدانیان شرکت صنعتی بهشهر موفق شد، قسمتی از این سهمیه را نصیب خود کند.توان تخصصی و قدرت مالی و خوشنامی موسسه همدانیان در صنعت قند و شکر مهمترین عوامل دستیابی به این سهمیه بود.

وی افزود : همدانیان در حال حاضر هم به واسطه قند نقش جهان سهم خوبی در تولید داخلی شکر دارد و هم به واسطه منابع انسانی متعهد و متخصص خود می تواند، مستقیما از بورس های جهانی شکر خرید کند و قسمتی از نیاز کشور به واردات شکر را تامین کند .

معتضدی با تاکید بر اطلاعات و تحلیل های تخصصی این مجموعه از صنعت قند و شکر گفت: این صنعت از سال 85 تا 87 به دلیل واردات بی رویه شکر با مشکل فروش مواجه گردید و سودآوری شرکت های قند و شکر به شدت کاهش یافت .به طوری که در پایان سال 87 از 45 شرکت فعال در این صنعت 43 شرکت زیان ده شده بودند .خوشبختانه از ابتدای سال 88 با بالا بردن تعرفه گمرکی واردات و همچنین رشد قیمت های جهانی شکر که به دلیل وضعیت آب و هوایی و همچنین افزایش قیمت نفت رخ داد ،وضعیت واردات تا حدود زیادی کنترل شد.در ماه های اخیر هم به دلیل فشار تحریم ها واردات شکر کاهش یافته است و پیش بینی می شود، این کاهش در آینده نیز ادامه یابد. با توجه به این که تولید داخلی شکر نمی تواند مصرف داخلی را پاسخ دهد، به احتمال زیاد باعث افزایش قیمت در این کالای استراتژیک به دلیل کاهش عرضه خواهیم بود .افزایش نرخ دلار و همچنین افزایش قیمت های جهانی شکر هم به شدت در افزایش قیمت داخلی این کالا تاثیر گذار است.

وی ادامه داد، دلیل این که گروه قند و شکر در حال حاضر در کانون توجهات بازار قرار گرفته این است که در بازار منفی تنها گروه مثبت می باشد که با یک روند ادامه دار در حال رشد می باشند .عده ای که از این روند جا مانده اند و نتوانسته اند این گروه را به موقع شناسایی کنند ،برای توجیه ضعف تحلیلی خود صحبت از حباب و سفته بازی در این گروه می کنند که به نظر من نمی تواند این گونه باشد. گروه قند و شکر در سال گذشته نیز رشد مناسبی داشته اند .بازده گروه در سال گذشته 94 درصد و در سال قبل از آن 119 درصد بوده است و طی 10 سال گذشته 770 درصد بازده داشته است که از نظر میزان بازده سومین گروه پر بازده بورس بعد از فلزات اساسی و دارو می باشد.

وی گفت: دلیل جمع شدن صف های فروش قندی ها در بازار روز گذشته این بود که پیش فروش دلار توسط بانک مرکزی به صرافی ها از امروز متوقف شد که این اتفاق سرعت رشد نرخ دلار را بیشتر خواهد کرد و با رشد قیمت دلار قیمت شکر نیز افزایش خواهد یافت به عنوان مثال، اگر قیمت دلار به 1400 تومان برسد، قیمت شکر نیز به 1500 تومان خواهد رسید که به این ترتیب سود قند نیشابور با توجه به پیش بینی های اعلامی شرکت در خصوص جذب چغندر و تولید حداقل 12 هزار تن شکر در سال جاری می تواند به 170 تومان بازای هر سهم برسد.

مدیر عامل سرمایه گذاری همدانیان ادامه داد، در زمان خرید قند نیشابور 4 فرضیه را در تحلیل خرید در نظر گرفتیم :

  1. امکان تولید کالای شکر در سال جاری که مستلزم دریافت میزان کافی چغندر توسط شرکت بود .در آن زمان طی تماسی که با جهاد کشاورزی داشتیم، سطح زیر کشت چغندر را 22 درصد بیشتر از سال قبل ذکر کردند و این می توانست در آینده فرضیه اول ما را پوشش دهد.
  2. افزایش قیمت دلار و به طبع آن افزایش بهای تمام شده واردات شکر بود که با توجه به مسایل حاکم بر اقتصاد کشور قابل دسترس به نظر می رسید .
  3. وجود نقدینگی کافی در شرکت به منظور نگهداری موجودی انبار شکر تولیدی حاصل از چغندر به منظور عرضه در زمان افزایش قیمت ها.
  4. افزایش و یا ثبات قیمت جهانی شکر در سال 2012 به واسطه افزایش یا ثبات قیمت نفت که می تواند ناشی از بی نظمی در منطقه خاورمیانه باشد .

معتضدی وضعیت واردات شکر را نیز این گونه تشریح کرد : با توجه به قیمت های جهانی شکر و دلار 1340 تومانی و هزینه حمل خارجی و داخلی و کارمزد تسویه شکر قیمت تمام شده شکر وارداتی بیش از 1300 تومان خواهد بود که اگر تاجر انتظار سود حداقل 15 درصدی را داشته باشد (برای 5 ماه خواب پول حداقل انتظار است)قیمت به نزدیک 1500 تومان خواهد رسید .قیمت کنونی شکر در بازار داخلی 1070 تومان است .این تفاوت قیمت بین شکر داخلی و شکر وارداتی به دلیل مازاد عرضه در فصل تولید می باشد که با گذر از این زمان قیمت ها واقعی تر خواهند شد.عرضه شکر در این فصل توسط کارخانه هایی انجام می پذیرد که مشکل نقدینگی دارند و برای تامین نقدینگی مجبور به عرضه شکر هستند .می توان گفت الان قیمت شکر در کف قرار دارد .از سویی دیگر،بهای تمام شده شکر تولیدی از چغندر برای کارخانه ها در سال جاری حدود 1000 تومان می باشد .

وی خاطر نشان کرد:با توجه به این که این قیمت تمام شده تا پایان سال مالی برای این شرکت ها ثابت می ماند ،افزایش در قیمت فروش می تواند سود آن ها را به شدت افزایش دهد .سال گذشته بهای تمام شده شکر از چغندر 750 تومان بود و در آن زمان قیمت شکر 780 تومان بود که تا پایان سال به 900 تومان رسید و در تابستان به 1340 تومان رسید.یعنی برای شرکتی مانند قند نیشابور که در سال گذشته حدود 12 هزار تن تولید شکر داشت، اگر در تابستان شکر ها را می فروخت، می توانست 200 تومان بازای هر سهم شناسایی کند که این امر اتفاق نیفتاد و قبل از پایان سال موجودی انبار خود را فروخته بود .برای سال مالی جاری هم سعی بر آن شد که در حد توان با این شرکت ارتباط برقرار شود و به عنوان سهامدار درخواست داشته باشیم که برای فروش محصول تولیدی خود عجله نداشته باشند و در حد عرف و نیاز مبادرت به فروش کنند، تا سهامداران نیز منتفع گردند.